Nieuwsfeeds - Binnenvaart

Nieuwsfeeds - Binnenvaart

Enquête evaluatie boetebeleid ILT

Hoe beleeft u het toezicht op de Binnenvaartwet?  In opdracht van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) voeren de onderzoeksbureaus Twynstra Gudde en Panteia een evaluatie uit van het toezicht op de Binnenvaartwet. Het CBRB heeft u met dit en dit artikel in CBRB-Nieuwsbrieven eerder geïnformeerd over de evaluatie van het boetebeleid van ILT.
 
U kunt bijdragen door een enquête in te vullen. Deze kunt u bereiken via het volgende adres: binnenvaart.onderzoek.nl. Mogelijk heeft u de enquête ook al via een mailing toegestuurd gekregen. In dat geval verzoeken wij u de link uit de mailing te gebruiken.
 
De vragen van de enquête zijn afgestemd met de brancheorganisaties. Wij hopen dat u bereid bent om de vragen te beantwoorden. Het invullen van de enquête hoeft u niet veel tijd te kosten – hooguit 15 minuten. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt. De uitkomsten van de evaluatie worden aangeboden aan de Tweede Kamer en benut om het toezicht op de Binnenvaartwet zo nodig te verbeteren.


CBRB Jaarverslag 2017

Ook in 2017 heeft het CBRB zich gericht op de speerpunten veiligheid, duurzaamheid, personeel en ketenpositie.

Op het gebied van technische regelgeving is veel tijd besteed aan nieuwe regels voor elektrische installaties, de overgangsbepalingen passagiersvaart en certificering van drijvende werktuigen. Deze regels blijken in de praktijk ook voor technische diensten van binnenvaartondernemingen bijzonder complex te zijn. (...)

Download het CBRB Jaarverslag 2017


Brochure Explosieveiligheid ADN-2019

CBRB en BLN-Schuttevaer presenteren “Brochure Explosieveiligheid ADN-2019” op 29 mei tijdens de beurs Maritime Industry 2018

Na jaren van voorbereiding zijn eindelijk de wijzigingen met betrekking tot de aanpassing van de explosiebescherming aan boord van binnenvaartschepen gereed. De belangrijkste wijziging heeft betrekking op het gelijktrekken van de verschillen tussen droge lading schepen en tankschepen in explosiegevaarlijke gebieden; een harmonisatie van het ADN ten opzichte van de ATEX-richtlijn die bij op- en overslag van gevaarlijke stoffen aan de wal van toepassing is.
 
Deze omvangrijke wijzigingen hebben impact op de constructievoorschriften, de operationele voorschriften voor het laden en lossen, de documenten en feitelijk bijna het hele ADN.
 
Om de sector tijdig te informeren heeft Koninklijke BLN–Schuttevaer (KBLNS) en het Centraal Bureau voor de Rijn-en Binnenvaart (CBRB) deze Brochure opgesteld. 

Waar en wanneer?

De Brochure wordt gepresenteerd tijdens de beurs Maritime Industry in Gorinchem op dinsdag 29 mei in zaal: Restaurant 1.
 

Programma 

10:00 - Inloop/koffie
10:30 - Welkomstwoord/introductie
10:35 - Presentatie inhoud Brochure Tankvaart en Droge lading en proces wijziging Explosieveiligheid
11:15 - Beantwoorden vragen uit de zaal
11:30 - Overhandiging van het eerste exemplaar aan het ministerie van IenW
11:45 - Afsluiting, koffie en netwerkmoment
12:15 - Broodjeslunch
13:00 - Afsluiting

Aanmelden


Kosten

Voor leden is de bijeenkomst gratis
Niet leden betalen € 50,- 


BLN-Schuttevaer en CBRB presenteren vernieuwde Branche RI&E op Maritime Industry

Komt u ook? Graag tot ziens op donderdag 31 mei op de Maritime Industry 2018!
 
Sinds december 2016 is er een vernieuwde Branche RI&E voor de binnenvaart beschikbaar. Een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers als uitwerking van de Arbeidsomstandighedenwet (arbowet). 

Voor de binnenvaartbranche is er een RI&E ontwikkeld die, rekening houdend met de verschillende scheeps- en ladingtypen, erkend is door het Steunpunt RI&E Instrumenten.

Bedrijven met 25 medewerkers of minder die gebruik maken van dit instrument en onder deze branche vallen, hoeven de RI&E niet te laten toetsen door een kerndeskundige. De branche RI&E is namelijk al getoetst. En dat scheelt natuurlijk behoorlijk in de kosten.
De RI&E is door de arbo-werkgroep van werkgevers en werknemers ontwikkeld. Deze groep bestaat uit Koninklijke BLN-Schuttevaer,  Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart, Nautilus International en CNV Vakmensen

Interactieve tool

Voor leden van BLN-Schuttevaer en CBRB is er tevens een handige interactieve tool ontwikkeld die het maken en bijhouden van een RI&E vereenvoudigt in een online omgeving. Daarnaast kan men met de tool eenvoudig het verplichte Plan van Aanpak genereren.
 

Presentatie Branche RI&E en online tool

BLN-Schuttevaer en het CBRB presenteren de Branche RI&E en de nieuwe online tool op de beurs Maritime Industry in Gorinchem. 
 

Waar en hoe laat?

U bent van harte welkom op donderdag 31 mei tussen 15:00-16:00 uur op de beurs Maritime Industry in de Evenementenhal in Gorinchem. De presentatie vindt plaats in Restaurant 1.
 

Aanmelden

De sessie is gratis, maar graag willen wij vooraf weten hoeveel geïnteresseerden we zullen ontvangen. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van “aanmelden RI&E bijeenkomst”.  Graag ontvangen wij uw naam of namen indien meerdere personen aanwezig zullen zijn. 
 

Komt u ook? Graag tot ziens op donderdag 31 mei op de Maritime Industry 2018!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meer artikelen...

Ga naar boven