Nieuwsbrief 2019 - Maritime Industry Special
16 april 2019 - CBRB Special Nieuwsbrief

 
Dit jaar viert Maritime Industry het 15-jarig jubileum van dé vakbeurs voor de binnenvaart van 7 t/m 9 mei in Gorinchem.

Deze editie wordt groots en feestelijk aangepakt, met onder andere de jubileumzone waar verleden, heden en toekomst centraal staan, een vernieuwde plattegrond met verrassende routing en terrassen, 2000m2 extra beursvloer, het "project of the future"; waar studenten live aan een opdracht uit de praktijk werken en de gloednieuwe airco installatie om uw bezoek nog aangenamer te maken.

Gratis toegangskaarten bestellen
Tijdens deze beurs is het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart, samen met Bureau Voorlichting Binnenvaart, Bureau Telematica Binnenvaart en Expertise Innovatie Centrum Binnenvaart, te vinden op stand G124. Daar bent u natuurlijk van harte welkom.

Voor deze beurs is het mogelijk om kaarten te bestellen via een speciale registratiecode: 71954020. Deze code geeft per registratie recht op twee gratis toegangskaarten voor Maritime Industry 2019.

Naar boven

 

Uitnodiging deelname bijeenkomst 7 mei in Gorinchem

NRMM Stage V - Overzicht voor Ondernemingen

Steeds meer binnenvaartondernemers krijgen te maken met de emissierichtlijn Non Road Mobile Machinery (NRMM) Stage V. Sinds begin dit jaar is deze opvolger van CCR2 van kracht bij de inbouw van lage vermogens. Komend jaar is hij tevens van toepassing op de grotere motoren.

Binnen de sector leven hierover nog veel vragen. Daarom organiseren het CBRB, BLN en EICB samen met EBU en IVR een bijeenkomst tijdens de Maritime Industry in Gorinchem speciaal gericht op binnenvaartondernemingen en verzekeraars. Zij kunnen zich op dinsdagochtend 7 mei vanaf 9.30 uur volledig laten informeren over diverse obstakels, die ze tijdens hun oriëntatie op de gevolgen van de nieuwe motorrichtlijn tegenkomen. Deskundige sprekers zijn uitgenodigd om antwoorden te geven op actuele vragen, zoals:
  • Wat zijn de voordelen van een NRMM Stage V-motor?
  • Vanaf wanneer zijn NRMM Stage V-motoren daadwerkelijk leverbaar?
  • Welke oplossingen worden geboden door welke firma’s en waar moet ik zoal rekening mee houden bij het maken van mijn afweging?
Ook zal aandacht worden geschonken aan andere praktische zaken, zoals overgangsbepalingen, het certificeringsproces en de spelregels omtrent aansprakelijkheid. Zorg dat u erbij bent tijdens deze meest complete NRMM Stage V-bijeenkomst van het jaar!
Klik hier om u aan te melden voor deze bijeenkomst
Wees er snel bij met aanmelden, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Programma voor deze bijeenkomst


9:30 Inloop  
10:00 Welkom en introductie
Met welke motoren voldoe je waaraan?
Khalid Tachi, EICB
10:15 EURO VI
Status Euro VI motoren
Peter van Gompel, TNO
10:45 Praktijkcase  
11:15 Stage V
Op maat met nabehandeling
Koedood BV en Yerseke Engine Service (YES)
11:45 Af fabriek Peter Snijders, Pon Power
12:15 Nawoord Khalid Tachi, EICB
12:30 Aansluitend lunch  

Locatie: Restaurantzaal 1, Franklinweg 2 te Gorinchem.
De sessie wordt ook live gestreamd.

Naar boven

 

Beursprogramma

Elke beursdag is er van 14.00 tot 20.00 een interessant beursprogramma met toonaangevende vakprofessionals in het kennistheater. Klik hier om het gehele beursprogramma te bekijken.


Technische voorschriften voor binnenvaartschepen

Op dinsdag 7 mei om 17 uur bent u van harte welkom in het kennistheater om meer te weten te komen over de technische voorschriften voor binnenvaartschepen!

De technische voorschriften voor binnenvaartschepen zijn omvangrijk, gedetailleerd en complex. Vanwege ontwikkelingen worden deze regels iedere twee jaar aangepast. Dat is nodig om innovaties in de binnenvaart te faciliteren. Voor bestaande schepen kan dit echter in potentie een flinke kostenpost opleveren. Nut en noodzaak moeten dan wel duidelijk zijn. Het is de missie van zowel Lijdia Pater (Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart) als Annelies van Dijk (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) om proactief betrokken te zijn bij de totstandkoming van deze voorschriften. Beide dames nemen u graag mee in de wereld van de ontwikkeling van de Europese standaard tot vaststelling van de technische voorschriften voor binnenschepen: ES-TRIN.


EICB bijeenkomsten

Naast onze gezamenlijke bijeenkomst op dinsdag 7 mei, houdt het EICB ook nog bijeenkomsten op de andere beursdagen.

Woensdag 8 mei - Varen op batterijen
Deze bijeenkomst zal in het teken staan van de stand van zaken rondom het varen op batterijen. De volgende onderwerpen komen daarbij aan de orde:
  • Introductie: over nut en noodzaak van varen op batterijen
  • De eerste ervaringen met batterijvaren
  • Het Mobile Energy Containers (MEC)-concept voor binnenvaart
  • Stimuleringskansen voor emissieloos varen
Klik hier voor meer informatie over deze bijeenkomst

Donderdag 9 mei - Digitale revolutie
Diverse experts schetsen tijdens deze bijeenkomst een actueel beeld van relevante ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in de binnenvaart. Waar staat de binnenvaart momenteel? En wat zullen de toekomstige ontwikkelingen zijn? Het thema zal worden geïllustreerd met een concreet voorbeeld, ontleend aan het Europese Interreg-project SmartTrack4Waterway (ST4W). In een workshopsetting gaat u zelf aan de slag om te ontdekken hoe digitale veranderingen invloed gaan hebben op uw onderneming.

Klik hier voor meer informatie over deze bijeenkomst

Naar boven

 

Algemene informatie over de beurs


Adres:
Evenementenhal Gorinchem Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem

Data & tijden:
Dinsdag 7 mei t/m donderdag 9 mei 2019
Van 13.00 tot 21.00 uur
 

Naar boven

 
 
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart 
Vasteland 78 | 3011 BN  Rotterdam | tel:010-7989800
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.cbrb.nl

Uitschrijven uit de nieuwsbrief.
 Copyright © *|CURRENT_YEAR|*, Alle rechten voorbehouden.
CBRB medewerkers en leden handelen volgens de CBRB Complianceregeling Mededinging.
*|REWARDS|* 
Ga naar boven