Nieuwsbrief 2019 - 02
17 januari 2019 - CBRB nieuwsbrief Nr. 2

Het CBRB is de toonaangevende werkgeversorganisatie voor alle sectoren in de binnenvaart en vervult een strategische rol.

Inhoudsopgave:

 1. Lanceringsevenement IWT Platform 21 januari 2019
 2. ADN-2019
 3. De Dag van Maira van Helvoirt
 4. Riviercruise Conference Amsterdam
 5. Agenda
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Lanceringsevenement IWT Platform 21 januari 2019

In 2018 is het "European Inland Waterway Transport (IWT) Platform" opgericht. Het belangrijkste doel is een sterkere positionering van de binnenvaart in het Europese vervoersbeleid.

Het IWT-Platform zal worden gecoördineerd en bestuurd door EBU en ESO, als afzonderlijke organisaties. Beoogd is een intensieve en proactieve inzet voor de Europese binnenvaart op een vijftal terreinen. Lees meer op onze website over de totstandkoming van dit platform.
De organisatie van het IWT Platform met de vijf commissies.
Uitnodiging
Ook u bent van harte uitgenodigd om dit lanceringsevenement op a.s. maandag 21 januari bij te wonen. Tijdens dit evenement wordt u diepgaand geïnformeerd over de organisatie en de onderwerpen waarmee het platform aan de slag is gegaan/gaat. Enkele CBRB secretarissen gaan namens de commissies van het IWT Platform vertellen waar de desbetreffende commissie voor staat en welke resultaten er nu al zijn geboekt. Klik hier voor de uitnodiging en het programma van a.s. maandag.

Informatie lanceringsevenement
 • Datum: maandag 21 januari 2019
 • Tijdstip: 15:00 - 18:00
 • Locatie: permanente Vertegenwoordiging voor Nederland bij de EU
  Kortenberglaan 4-10, 1040 Brussel
Meld u hier aan voor het lanceringsevenement
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 

ADN-2019

De officiële teksten van het ADN-2019 in de Engelse, Franse en Duitse taal zijn te vinden op de volgende websites: Het Nederlands ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de verwachting uitgesproken dat in februari de Nederlandse vertaling beschikbaar zal zijn.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

De Dag van....

In deze nieuwe maandelijkse rubriek krijgt u een kijkje in een werkdag van een medewerker van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart. Deze maand is het de beurt aan Maira van Helvoirt, al vele jaren werkzaam als secretaris.
 
Klik hier om over haar dag (maandag 14 januari 2019) te lezen, waarop zij een bespreking had bij het Havenbedrijf Amsterdam en de LINc Ledenvergadering in Zwijndrecht.
 

Riviercruise Conference Amsterdam

Op vrijdag 11 januari 2019 vond de eerste Riviercruise Conference Liegeplatz Party bij het Havenbedrijf Amsterdam plaats. Tijdens het programma van deze dag kwamen verschillende belangrijke onderwerpen aan de orde. Klik hier om de presentatie van deze dag te downloaden.

Hieronder een samenvatting van de onderwerpen:

Easydock
Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan het doorvoeren van verbeteringen aan het ligplaatsreserveringssysteem, tevens staan er ook nog diverse wensen op de lijst om doorgevoerd te gaan worden. Op 4 februari 2019 zal de software een update krijgen. Daardoor zal het systeem bijvoorbeeld bij het maken van een reservering, nog voordat deze is ingediend, aangeven hoeveel de specifieke reservering moet gaan kosten. Op de website van het Havenbedrijf kunt u meer lezen over Easydock.

Dagtoeristenbelasting
De dagtoeristenbelasting geldt alleen binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam en alleen voor passagiers die Amsterdam als tussenstop aandoen (transit passagiers). Het tarief bedraagt 8 euro per persoon, per dag (24 uur - of een deel daarvan). De aangifteprocedure werkt zo dat de boekers van de reserveringen voor de riviercruiseschepen het verwachte aantal transit passagiers in Easydock invoeren. De kapitein bevestigt het definitieve aantal passagiers binnen 5 dagen na vertrek in Easydock. Wordt er niet op tijd bevestigt, dan zal het maximaal aantal passagiers dat het desbetreffende schip kan vervoeren worden belast. Zie ook deze animatie over de Dagtoeristenbelasting van het Havenbedrijf Amsterdam. Tevens kunt u hier meer lezen over de Dagtoeristenbelasting voor rivier- en zeecruisepassagiers.

Prijzen 2019
In 2019 is er een prijsdifferentiatie tussen de verschillende ligplaatsgebieden, zie daartoe bladzijde 15 van de presentatie. Het is een tarief per 6 uur. Lees hier meer over de tarieven en voorwaarden.

Op-/afstaptarief partyschepen
Het op-/afstaptarief partyschepen, waarbij maximaal 2 uur mag worden aangelegd is
€ 63,-.

Werkprocedures 2019
Op bladzijde 21 van de presentatie is een handig overzicht van de werkprocedures door middel van do's en don'ts opgenomen. Een paar werkprocedures uitgelicht:
 • Nieuwe of aangepaste reserveringen in het huidige kalenderjaar zullen zo snel als mogelijk worden bevestigd.
 • Reserveringen voor het volgende kalenderjaar zullen bevestigd worden in januari van volgend jaar. Zodat het principe van wie het eerst komt, wie het eerst maalt niet meer geldt en iedere klant gelijk behandeld wordt.
Gedragregels
Het Havenbedrijf Amsterdam heeft 6 gedragsregels opgesteld om een goede buur voor de bewoners van de stad te zijn. Deze zijn op bladzijde 22 van de presentatie te vinden. De gedragsregels zijn ook als PDF te downloaden via deze link.

Ligplaatsenplanning 2019
Tijdens de conferentie is de ligplaatsenplanning voor het gehele kalenderjaar gepubliceerd. Let op! Reserveringen gemaakt in april kunnen en mogen niet gewijzigd worden, ze mogen alleen geannuleerd worden. Er zijn in april geen beschikbare ligplaatsen meer, de planning is dan heel erg strak. Op deze pagina van het Havenbedrijf vindt u een overzicht met ligplaatsreserveringen voor de komende periode, geselecteerd op scheepsnaam. De ligplaatsen en beschikbare faciliteiten kunt u terugvinden op deze pagina.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 

AGENDA

Naar boven

 
 
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart 
Vasteland 78 | 3011 BN  Rotterdam | tel:010-7989800
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.cbrb.nl

Uitschrijven uit de nieuwsbrief.
 Copyright © *|CURRENT_YEAR|*, Alle rechten voorbehouden.
CBRB medewerkers en leden handelen volgens de CBRB Complianceregeling Mededinging.
*|REWARDS|* 
Ga naar boven