Nieuwsbrief 2018 - 14

*|MC:SUBJECT|*


23 maart 2018 - CBRB nieuwsbrief Nr. 14

Het CBRB is de toonaangevende werkgeversorganisatie voor alle sectoren in de binnenvaart en vervult een strategische rol.

Inhoudsopgave:

 1. Maak gebruik van de Branche RI&E tool!
 2. Open dag Verkeerscentrale Rotterdam (6 april)
 3. Port Cyber Café > Port Crisis Café (6 april)
 4. EBU Event 2018 (12 april)
  Inland Waterway Transport as key player in the multimodal transport chain
 5. Beurs Maritime Industry 2018 (29 - 31 mei)
 6. Carrièremogelijkheden in de binnenvaart (31 mei)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maak gebruik van de Branche RI&E tool!

Alléén voor leden van CBRB en KBLNS is de erkende Branche RI&E tool gratis beschikbaar.
Aangezien het opstellen van een goede RI&E door een erkende deskundige ook het nodige kost, maakt de RI&E tool voor leden het lidmaatschap éxtra aantrekkelijk.
Momenteel draait de Branche RI&E-tool, die door de werkgevers- èn werknemersorganisaties is ontworpen, op ongeveer 60 schepen. De tool is ontwikkeld en wordt ondersteund door Drexhage Media.
Met de tool kan eenvoudig een RI&E worden uitgevoerd en voldoet u aan de verplichtingen vanuit de Arbeidsomstandighedenwetgeving. Door een RI&E brengt u als werkgever systematisch de arbeidsrisico’s in kaart en geeft u beheersmaatregelen aan om de risico’s te beheersen.
In de tool kan zowel een inventarisatie worden gemaakt (de “momentopname”) evenals de evaluatie; het dynamische Plan van Aanpak. Dit is de “actielijst” die regelmatig wordt bijgewerkt en waarmee u bijvoorbeeld tijdens een inspectie van ILT/ISZW kunt aantonen dat u structureel de arbeidsveiligheid verbetert.
Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de actualisatie van de Arbocatalogus.

Heeft u nog geen account voor de RI&E-tool? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

Open dag Verkeerscentrale Rotterdam

Veiligheid

Donderdag 5 april zet het Havenbedrijf Rotterdam de deuren open van de Verkeerscentrale Rotterdam voor de beroeps- en pleziervaart. In het kader van ‘Varen doe je Samen’ laat de divisie Havenmeester zien wat het Verkeersbegeleidend Systeem is en wat het betekent voor beroeps- en pleziervaart. Het marifoongebruik wordt doorgenomen, net zoals de aanmeldprocedures voor zeevaart, binnenvaart en pleziervaart. Ook is er ruimte voor vragen en discussie en ter afsluiting een rondleiding over de werkvloer.

De Open Dag biedt een ochtend- en een middagprogramma. De ochtend start om 09.30 uur en eindigt om 12.00 uur. De middag start om 13.30 uur en eindigt om 16.00 uur.
Aanmelden kan tot 2 april. Bekijk het programma en meld je aan voor de ochtend of de middag: Ochtendprogramma of Middagprogramma.
Het wachtwoord is: opendag2018

Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vol is helaas vol!

Het Havenbedrijf heeft ook een film gemaakt over Veilig Varen in de Rotterdamse haven.

Naar boven

Port Cyber Café > Port Crisis Café

Meld je nu aan: Nieuwe editie Port Cyber Café
donderdag 5 april 2018: EIC Mainport Rotterdam in Rozenburg
Donderdag 18 januari was de laatste stormachtige editie van het FERM Port Cyber Café die in het teken stond van Hacking New Year & goede voornemens. De nieuwste editie komt alweer dichterbij en dit wordt een bijzondere. Op donderdag 5 april om 16.00 uur, in het EIC Mainport Rotterdam te Rozenburg.

Dit keer verandert het Port Cyber Café in een Port Crisis Café. We gaan een crisis simuleren, elk team krijgt een iPad in de hand en gezamenlijk gaan we deze crisis te lijf. Dit doen we uiteraard niet alleen, maar onder de begeleiding en expertise van Fox-IT. 

Deze editie van het FERM Port Cyber Café is gezien de specifieke invulling vooral gericht op organisaties die direct gelieerd zijn aan het Rotterdamse Havengebied. Heb je interesse? Meld je dan nu aan, er zijn maximaal 50 plekken beschikbaar! Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over FERM en de Port Cyber Cafés

FERM is onderdeel van het Port Cyber Resilience Programma. Doel van het programma is het stimuleren van samenwerking tussen bedrijven in de Rotterdamse haven en het bewustzijn bij bedrijven over cyberrisico’s te verhogen om zo de best digitaal beveiligde haven van de wereld te worden. De Port Cyber Cafés zijn bedoeld om met experts uit het vak samen in een informele setting dieper in een actueel onderwerp rond cyber security in het Rotterdamse Havengebied te duiken. 

Benieuwd naar de komende edities van de FERM Port Cyber Cafés? Bekijk hier de agenda voor 2018.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

EBU Event 2018

 
Inland Waterway Transport as key player in the multimodal transport chain
We are pleased to invite you to our annual Inland WaterwayTransport (IWT) Event with high level speakers and pannelists.
IWT plays a major role in the multimodal transport chain. We will discuss the potential and challenges of our sector with a.o.  
 • Hendrik WÜST, Minister of Transport of the State of North Rhine-Westphalia
 • Henrik HOLOLEI, Director General European Commission, DG MOVE 
 • Achim WEHRMANN, President Central Commission for the Navigation on the Rhine (CCNR) and Director Shipping Federal Ministry of Transport and Digital Infrastructure, Bonn
 • Paul GORIS, President EBU

View full program

Register for the event

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met EBU

Naar boven

Beurs Maritime Industry 2018

Wij nodigen u uit voor de beurs Maritime Industry op 29, 30 en 31 mei 2018 in de Evenementhal Gorinchem.

Wij staan daar samen met de volgende organisaties: BVB, BTB, BND, EICB en CBRB op de binnenvaartstand.

Meer informatie vindt u hier.
Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

Carrièremogelijkheden in de binnenvaart

Ontdek uw carrièremogelijkheden in de binnenvaart tijdens de vakbeurs Maritime Industry in Gorinchem

 

Exposanten

Tijdens de vakbeurs Maritime Industry, die gehouden zal worden op 29,30 en 31 mei aanstaande, in de Evenementenhal in Gorinchem, zal de derde beursdag met het Career Event wederom in het teken van de carrière mogelijkheden in de binnenvaart staan. Donderdag 31 mei zijn daarom studenten en young professionals van harte welkom om op deze beurs om de mogelijkheden die de binnenvaart hen biedt te ontdekken.
Verder lezen of deelnemen.

Student / young professional

Op donderdag 31 mei 2018 ben je van harte welkom tijdens het Career Event op Maritime Industry. Dit is hét platform waar carrière en opleiding samenkomen.
 
Wat kan je verwachten:
• Speeddate sessies
• Gratis CV-check
• Bedrijfspresentaties
• Vacaturewall
• Full-service concept

Registreer je door middel van dit formulier, zodat je op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes rondom het Career Event en zodat je je niet in de rij hoeft te staan om je te registreren op donderdag 31 mei a.s.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart 
Vasteland 78 | 3011 BN  Rotterdam | tel:010-7989800
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.cbrb.nl

Uitschrijven uit de nieuwsbrief.
 Copyright © *|CURRENT_YEAR|*, Alle rechten voorbehouden.
CBRB medewerkers en leden handelen volgens de CBRB Complianceregeling Mededinging.
*|REWARDS|* 
Ga naar boven