Nieuwsbrief 2018 - 11


Maart 2018 - CBRB nieuwsbrief Nr. 11

Het CBRB is de toonaangevende werkgeversorganisatie voor alle sectoren in de binnenvaart en vervult een strategische rol.

Inhoudsopgave:

  1. Werkprogramma Maritieme Strategie en Zeehavens 2018-2021
  2. Wijzigingsvoorstellen ADN: de aanhouder wint!
  3. Reactie EBU en ESO op de evaluatie conclusies en aanbevelingen van de inland AIS enquête
  4. IWT as key player in the multimodal transport chain
  5. Binnenvaartsector op zoek naar personeel tijdens MOCE
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Werkprogramma
Maritieme Strategie en Zeehavens 2018 - 2021

Afgelopen donderdag 22 februari tekenden minister Cora van Nieuwenhuizen en vertegenwoordigers uit de sector, waaronder het CBRB, het Werkprogramma Maritieme Strategie. Het nieuwe werkprogramma, waar overheid en maritieme cluster gezamenlijk de prioriteiten voor de komende jaren hebben vastgesteld, is een coproductie van de Rijksoverheid en de maritieme cluster.
Deze strategie vormt de blauwdruk waarmee zeevaart, binnenvaart, havens, en maakindustrie en betrokken overheden de komende 3 jaar de uitdagingen voor de veiligheid, duurzaamheid, concurrentiekracht en het innovatieve vermogen van de Nederlandse maritieme cluster gaan oppakken.  
Het nieuwe werkprogramma bevat concrete acties en relevante verwijzingen naar het regeerakkoord, zoals de daarin genoemde (nog te sluiten) Green Deal tussen de overheid en de scheepvaart en havens.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 

Wijzigingsvoorstellen ADN: de aanhouder wint!

Als blog-bijdrage voor "Gevaarlijke Lading" gepubliceerd op 13 februari 2108
Het ADN Safety Committee komt twee keer per jaar bij elkaar. Hier worden de beslissingen genomen over wijzigingsvoorstellen en de aanbevelingen die zijn gedaan door werkgroepen die door het Comittee zijn aangewezen. De voorstellen worden ingediend in officiële documenten, de zogenaamde INF-documenten en Working Documents.

Lees verder op "Gevaarlijke Lading"
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 

Reactie EBU en ESO op de evaluatie conclusies en aanbevelingen van de inland AIS enquête

Alweer ruim 3 jaar geleden werd het Inland AIS in combinatie met een digitale vaarkaart voor de binnenvaart op de Rijn verplicht gesteld. Doelstelling was verhoging van de veiligheid op de vaarweg en verbetering van de informatieverstrekking. Het binnenvaartbedrijfsleven vond de invoering acceptabel en in algemene zin kon gesteld worden dat men de voordelen van Inland AIS vond opwegen tegen de nadelen. Wel werd aangedrongen op een evaluatie na twee jaar, om aanloopproblemen en omissies inzichtelijk te krijgen en waar nodig het systeem te verbeteren.
 
Het binnenvaartbedrijfsleven is tevreden over de wijze waarop de CCR de invoering van Inland AIS en de elektronische kaart heeft geëvalueerd. Er is, door ieders inzet, op grote schaal gevolg gegeven aan het invullen van de enquête. De bereidheid vanuit de CCR om het bedrijfsleven nauw te betrekken bij de voorbereiding en uitvoering van de evaluatie wordt door ons gewaardeerd. Er ligt nu een schat aan informatie die een goed beeld geeft van de huidige status en de knelpunten van het Inland AIS. Er gaat veel goed, maar er zijn ook verbeteringen nodig en daarvoor moeten stappen ondernomen worden en afspraken worden gemaakt. EBU/ESO kan zich in veel aanbevelingen van de CCR vinden.

Deze notitie beschrijft de punten waar het bedrijfsleven extra aandacht op wil vestigen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 

IWT as key player in the multimodal transport chain

EBU will organise its annual Inland Waterway Transport (IWT) event on 12 April 2018 in the afternoon in Brussels.
In the year of  Multimodality we will focus on “IWT AS KEY PLAYER IN THE MULTIMODAL TRANSPORT CHAIN”  and discuss important developments with you.
We are pleased to already announce Henrik Hololei, Director General of the European Commission, DG MOVE as key note speaker at this event.The official program will be launched shortly. Please save the date. You will receive an official invitation in due time.
Er zijn verschillende mogelijkheden om dit evenement te sponsoren, kijk voor de mogelijkheden in de bijlage en/of neem contact op met de EBU.
 

Binnenvaartsector op zoek naar personeel tijdens MOCE

Over ruim een maand staat het WTC Rotterdam weer volledig in het teken van carrièremogelijkheden binnen de maritieme, offshore en energie industrie.
Het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) 2018 ontvangt op 28 maart voor de twaalfde keer op rij een breed scala aan bedrijven die op zoek zijn naar zowel nieuw talent als ervaren professionals. Ook de binnenvaartsector is prominent aanwezig. De toegang tot het event is gratis via www.MOCE.biz.
 

Op zoek naar gekwalificeerd personeel

De binnenvaartsector vervoerde het afgelopen jaar ruim 368 miljoen ton goederen over de Nederlandse wateren. Een groei van bijna 5% ten opzichte van 2007. Ondanks deze groei, blijft het voor ondernemers in de sector lastig om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Zonde, want de sector heeft van oudsher een avontuurlijk karakter. Een van de redenen waarom partijen als Chemgas Barging, Koole Terminals, Swets Group en U-boss zich presenteren tijdens MOCE. Zij willen bezoekers enthousiasmeren voor de binnenvaart en laten zien welke carrièremogelijkheden deze sector te bieden heeft.

Dat er een grote vraag naar personeel is in de binnenvaart komt ook duidelijk naar voren op het binnenvaartpaviljoen. Voor het eerst aanwezig op MOCE. In samenwerking met Bureau Voorlichting Binnenvaart presenteren diverse binnenvaartpartijen als Wijgula, Quo Vadis, thyssenkrupp Veerhaven en TOS zich aan de bezoekers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB)

Naar boven

 
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart 
Vasteland 78 | 3011 BN  Rotterdam | tel:010-7989800
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.cbrb.nl

Uitschrijven uit de nieuwsbrief.
 Copyright © *|CURRENT_YEAR|*, Alle rechten voorbehouden.
CBRB medewerkers en leden handelen volgens de CBRB Complianceregeling Mededinging.
*|REWARDS|* 
Ga naar boven