Nieuwsbrief 2017 - 37

*|MC:SUBJECT|*


November 2017 - CBRB nieuwsbrief Nr. 37

Het CBRB is de toonaangevende werkgeversorganisatie voor alle sectoren in de binnenvaart en vervult een strategische rol.

ALV en Binnenvaart Jaardiner - De groene versnelling - 24 november 2017

Inhoudsopgave:

 1. Najaarsledenvergadering Ledengroep Personenvervoer
 2. Wijziging Binnenvaartregeling
 3. IVR leaflet sterkte en belading
 4. RIS workshop CCR
 5. Stremmingen Botlekbrug
 6. FERM Rotterdam Port Cyber Resilience
  1. Verslag Port Cyber Café 3: Incident Response
  2. Verslag CyberNautics2017
  3. Video: Samen staan we FERM
  4. Handige documenten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Najaarsledenvergadering Ledengroep Personenvervoer

Ontwikkeling ladingspecifiek keuzedeel passagiersvaart

Op dinsdag 21 november zal aan boord van MPS. “Carpe Diem” van Rederij Eureka, de najaarsledenvergadering van de Ledengroep Personenvervoer plaatsvinden. Na de reguliere agendapunten zal het STC aanwezig zijn om een toelichting te geven op het ontwikkelen van een ladingspecifiek keuzedeel passagiersvaart.

Het STC zal voor alle opleidingsinstituten het keuzedeel passagiersvaart uitwerken en wil dit graag met input van de bedrijfstak ontwikkelen.
Leden van de groep Personenvervoer kunnen zich hier aanmelden. Het volledige programma, aanvangstijd en de locatie zijn ook op de website te vinden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

Wijziging Binnenvaartregeling

Op 8 november 2017 is in de Staatscourant 2017-63042 een wijziging van de Binnenvaartregeling gepubliceerd. Met deze wijziging worden de resoluties 2016-I-10 en 2016-II-9 van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart geïmplementeerd. Verder worden de artikelen die zien op bekwaamheidseisen van de bemanning en de bemanningssterkte in overeenstemming gebracht met het Reglement scheepvaartpersoneel op de Rijn, zoals dat met die hiervoor genoemde resoluties is gewijzigd. Het gaat hoofdzakelijk om een aanpassing van de bemanningsvoorschriften, de functie matroos-motordrijver vervalt. De bemanningstabel voor samenstellen is ingekort, groep 6 bestaat niet meer. De binnenvaartregeling en de bijlagen in hoofdstuk 5, de bemanningstabellen, en bijlage 7.2 en 7.4 zijn daarom aangepast. Deze regeling treedt op 1 december 2017 in werking.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

IVR leaflet sterkte en belading

Op 12 oktober vergaderde het Loss Prevention Committee (LPC) van IVR. Binnen deze commissie, waar het CBRB ook deel van uitmaakt, wordt in diverse ad-hocwerkgroepen gewerkt aan technische folders.
Onlangs publiceerde de LPC de folder "sterkte en laadproblemen" die nu in 3 taalversies kan worden gedownload met de bijgaande links:

Naar boven

RIS workshop CCR

Op 17 november organiseert de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) een RIS-Workshop met dit programma. Doelstelling is om de meningen en de verwachtingen op RIS-gebied van het scheepvaartbedrijfsleven en andere betrokkenen te horen om zo de toekomstige activiteiten van de CCR op het gebied van RIS-diensten vorm te kunnen geven. Tijdens deze workshop kan en zal het binnenvaart bedrijfsleven, naast terugblikken en evalueren, vooral ook verwachtingen uitspreken met betrekking tot de RIS in de toekomst.

Naar boven

Stremmingen Botlekbrug

Vanwege de ontmanteling van de oude Botlekbrug is geen  passage mogelijk van de oude- en nieuwe Botlekbrug op:
 • Zaterdag 11 november 2017 van 02:00 uur tot 09:30 uur en van 12:00 uur tot 18:30 uur;
 • Reserve: Zondag 12 november 2017 van 02:00 uur tot 09:30 uur en van 12:00 uur tot 18:30 uur;
 • Zondag 19 november 2017 van 06:00 uur tot 18:00 uur;
 • Zondag 03 december 2017 van 06:00 uur tot 18:00 uur;
 • Reserve: zondag 17 december 2017 van 05:00 uur tot 17:00 uur.
De in- en uitvaart monding Oude Maas / Hartelkanaal kan op een nog nader te bepalen tijdstip tijdens bovengenoemde periode voor een paar uur gestremd.
 
Schepen met een diepgang minder of gelijk aan 5,00m -NAP kunnen afhankelijk waterstand en genoemde werkzaamheden gedurende bovengenoemde periode gebruik maken van de alternatieve route via het Hartelkanaal door de Hartelsluis en brug, een en ander dient wel minimaal 2 uren van te voren aangevraagd te worden bij het Haven Coördinatie Centrum.

Inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij:
Haven Coördinatie Centrum, telefoonnummer 010 – 252 10 00 of VHF kanaal 11.

Naar boven

Verslag Port Cyber Café 3: Incident Response

In de FERM Port Cyber Café’s duiken we samen met sprekers en experts dieper in een actueel onderwerp rondom cybersecurity in de Rotterdamse haven. De derde editie op donderdag 2 november stond in het teken van incident response: een georganiseerde richtlijn voor het aanpakken en managen van de nasleep van een datalek, beveiligingsincident of aanval. Lees meer...

Verslag CyberNautics2017

In de Rotterdamse haven heeft op donderdag 2 november een grootscheepse cyberoefening plaatsgevonden. Onder de naam ‘CyberNautics2017’ hebben verschillende partijen die in de haven betrokken zijn bij de afwikkeling van het scheepvaartverkeer gezamenlijk hun cyberweerbaarheid getest. Lees meer...
Video: Samen staan we FERM
FERM heeft zich als doel gesteld om de digitale weerbaarheid van de Rotterdamse haven te vergroten. Dat doen we in nauwe en goede samenwerking met gemeente Rotterdam, de Zeehavenpolitie, Deltalinqs en natuurlijk Havenbedrijf Rotterdam. De rijksoverheid heeft de afwikkeling van het scheepvaartverkeer als vitaal proces benoemd. Bekijk onze nieuwste video met Port Cyber Resilience Officer René de Vries.

Handige documenten

Een ferme haven betekent dat we de handen ineen moeten slaan. Wij selecteren regelmatig handige documenten die bijdragen aan de weerbaarheid van jouw bedrijf.
FERM >> Documenten
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met FERM of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart 
Vasteland 78 | 3011 BN  Rotterdam | tel:010-7989800
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.cbrb.nl

Uitschrijven uit de nieuwsbrief.
 Copyright © *|CURRENT_YEAR|*, Alle rechten voorbehouden.
CBRB medewerkers en leden handelen volgens de CBRB Complianceregeling Mededinging.
*|REWARDS|* 
Ga naar boven