Nieuwsbrief 2016 - 17


Augustus 2016 - CBRB nieuwsbrief Nr. 17

Het CBRB is de toonaangevende werkgeversorganisatie voor alle sectoren in de binnenvaart en vervult een strategische rol.

Inhoudsopgave:

 1. Vacature Junior secretaris Containers en Logistiek
 2. Vergaderdata / agenda CBRB
 3. Inzicht in pensioen
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Vacature Junior secretaris Containers en Logistiek

Het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart zoekt op korte termijn een
 

Junior secretaris Containers en Logistiek

 
De organisatie
Het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart is de grootste werkgeversorganisatie in de binnenvaart en behartigt de belangen van de leden op nationaal en internationaal niveau.
Leden van deze organisatie zijn zowel grote als kleinere binnenvaartondernemingen uit alle marktsegmenten: tankvaart, droge lading- en duwvaart, containervaart en roll-on-roll-off vervoer, sleep- en bijzondere transporten en passagiersvervoer.
Het werkterrein van het CBRB beslaat de vervoerspolitiek, economische zaken, sociale zaken, juridische aangelegenheden, milieu- en nautisch-technische zaken, veiligheid en kwaliteitszorg.
Het CBRB is een kleine en informele organisatie, wij vinden collegialiteit belangrijk.
 
De functie
Als Junior secretaris Containers en Logistiek, ondersteun je de senior secretaris op het gebied van containers en logistiek. Het werk zal voornamelijk verricht worden voor LINC (Logistiek Intermodaal Netwerk.COM is een samenwerkingsverband van het CBRB en de Vereniging Inland Terminal Operators (VITO)). Het gaat hierbij om
 • het adequaat reageren op verstoringen in zeehavenlogistieke processen
 • overleg voeren met deepseaterminals en andere relevante partijen
 • het verzamelen van statistische informatie van zeehaven- of achterlandlogistiek
 • het behandelen van vragen/problemen vanuit leden
Dit alles gebeurd in samenwerking met de senior secretaris op dit gebied.
 
Het profiel
 • tenminste HBO-niveau
 • geïnteresseerd in containers en logistiek
 • goede kennis van de Nederlandse taal. Kennis van de Engelse en Duitse taal is een pré
 • flexibele taakopvatting
 • zelfstandig, klantgericht en proactief
 • hands on mentaliteit
 • 40 uur per week, minder is bespreekbaar (tenminste 32 uur)
Informatie en sollicitatie
Voor nadere informatie over de functie kunt u contact opnemen met het CBRB. Schriftelijke sollicitaties kunt u richten aan het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart, Vasteland 78, 3011 BN Rotterdam. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Naar boven

 

Vergaderdata / agenda CBRB

 • 9 september Algemeen Bestuur CBRB
 • 22 september Themabijeenkomst ADN 2017
 • 18 november Algemene ledenvergadering en jaardiner
 

Themabijeenkomst ADN-2017 en explosieveiligheid

Het ADN gaat op de schop in 2017. Zoals gebruikelijk wordt iedere twee jaar het ADN gewijzigd. In de editie ADN-2017 is de rode draad van de wijzigingen “explosieveiligheid”. Als het huidige voorstel doorgang vindt, zal het uitgangspunt worden dat er niet alleen gekeken wordt naar welke gevaarlijke stof het schip vervoert, maar ook naar het schip zelf als mogelijke “ontstekingsbron” hetgeen grote impact heeft op het gehele ADN.

Datum en tijd: 22 september 2016, 13:30-17:00 uur
Locatie: Landvast, Alblasserdam
Thema: Wijzigingen ADN-2017 en explosieveiligheid


Meer informatie en aanmelden.

Naar boven

 

Inzicht in pensioen

Pensioen: voor veel mensen is het een lastig onderwerp. Bedrijfspensioenfonds voor de Rijn- en Binnenvaart helpt uw werknemers op verschillende manieren om inzicht in hun pensioen te krijgen.
Pensioenoverzicht
Dit overzicht ontvangen uw werknemers elk jaar van het pensioenfonds. Hierin zien zij hoeveel pensioen ze hebben opgebouwd. 
En wat er voor hun nabestaanden is geregeld als zij overlijden. Dit jaar ontvingen uw werknemers het pensioenoverzicht begin juni. Op rijnenbinnenvaartpensioen.nl vinden uw werknemers meer uitleg over het pensioenoverzicht. Ook beantwoord het pensioenfonds daar de meest gestelde vragen.  

Zelf rekenen met de pensioenplanner
De pensioenregeling van Bedrijfspensioenfonds voor de Rijn- en Binnenvaart heeft verschillende mogelijkheden om het pensioen af te stemmen op de wensen van uw werknemers. Bijvoorbeeld: gedeeltelijk, eerder of juist later met pensioen gaan. Met de pensioenplanner berekenen uw werknemers zelf wat dit voor hun pensioen betekent. De pensioenplanner geeft inzicht én helpt uw werknemers bij het maken van keuzes.
 
Mijnpensioenoverzicht.nl voor een compleet overzicht
Op mijnpensioenoverzicht.nl* zien uw werknemers in een oogopslag wat zij aan AOW en pensioen hebben opgebouwd. En wat belangrijke veranderingen in hun werk en privé-situatie voor het pensioen betekenen. Een andere baan, meer of minder werken, een echtscheiding enzovoort. Bovendien kunnen uw werknemers het huidige inkomen en een toekomstig inkomen invoeren: wat betekent dat voor hun pensioen? Samen met hun partner het gezamenlijke pensioen bekijken kan ook. Inloggen doen uw werknemers met DigiD.
 
* Mijnpensioenoverzicht.nl wordt verzorgd door de Stichting Pensioenregister (SPR). De SPR is een samenwerkingsverband tussen de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars.
 
Pensioenvragen? Het pensioenfonds hoort ze graag!
Uw werknemers stellen hun vraag eenvoudig via Contact op rijnenbinnenvaartpensioen.nl. Bellen zij liever? Dat kan ook. Uw werknemers bereiken het pensioenfonds op werkdagen tussen 8.00 – 18.00 uur op telefoonnummer 088 008 40 62.
 
Ontvangt u onze digitale Pensioenflits al?
Hiermee blijft u op de hoogte van het laatste pensioennieuws in de rijn- en binnenvaart. Of kijk op rijnenbinnenvaartpensioen.nl. Hier vindt u meer informatie over de pensioenregeling.

Naar boven

 

GEASSOCIEERDE ORGANISATIES

De Rabobank biedt op vier locaties specialistische kennis van en advies over de binnenvaart. Ook profiteert u van ons brede netwerk, daar vaart u wel bij.
Green Award streeft ernaar dat schone en veilige schepen erkend, herkend en gestimuleerd worden en verladers een instrument aangereikt krijgen om schonere schepen te kiezen.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart 
Vasteland 78 | 3011 BN  Rotterdam | tel:010-7989800
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.cbrb.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uit de nieuwsbrief.
 Copyright © *|CURRENT_YEAR|*, Alle rechten voorbehouden.
CBRB medewerkers en leden handelen volgens de CBRB Complianceregeling Mededinging.


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*
Ga naar boven