Nieuwsfeeds - Binnenvaart

Nieuwsfeeds - Binnenvaart

Word ook succesvol ondernemer in de binnenvaart


Goed ondernemerschap is van groot belang voor het succes van je onderneming. Daarom ontwikkelden brancheverenigingen Koninklijke BLN-Schuttevaer en Centraal Bureau voor Rijn- en Binnenvaart (CBRB) i.s.m. Inholland Academy de opleiding ‘Succesvol binnenvaart ondernemer 1’. Aan het eind van de opleiding bezit de deelnemer belangrijke kennis en vaardigheden om in de snel veranderende en innovatieve binnenvaartwereld nog beter zijn of haar mannetje te staan en is hij/zij in staat om uitdagingen met beide handen aan te pakken. “Door het volgen van deze opleiding geef je jezelf echt een voorsprong in het ondernemerschap”, aldus Peter Brandt van BLN-Schuttevaer.
 

Studeren vanuit de stuurhut

De opleiding richt zich op kapiteins, kapitein-managers, reders, schippers en andere professionals in de binnenvaartbranche. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te maken, vindt een groot deel van de opleiding plaats als e-learning via een online platform. Zo is de opleiding makkelijk aan boord te volgen via de computer, tablet of smartphone. Een aantal modules worden in overleg afgesloten door een klassikale trainingsbijeenkomst.
 

Wat leer je?

De binnenvaartbranche staat altijd in beweging. Als ondernemer is het daarom belangrijk jezelf te blijven ontwikkelen. BLN-Schuttevaer en CBRB pleiten voor een professionele branche en promoten goed en competent ondernemerschap. Het ontwikkelen van een opleiding die ondernemers voorbereid op de uitdagingen van het ondernemerschap hoort daar bij.
 
De opleiding ‘Succesvol binnenvaart ondernemer 1, excelleren’ bestaat uit zes modules:
  • Introductiemodule studievaardigheden
  • Communicatie-, inkoop- en verkooptechnieken
  • Personeel & organisatie
  • Bedrijfseconomie
  • Keten en ketenbeheer
  • Businessplannen en verdienmodellen
Wanneer de opleiding succesvol wordt afgerond, ontvangt de deelnemer het door BLN-Schuttevaer, CBRB en Inholland Academy gecertificeerde diploma ‘Succesvol binnenvaart ondernemer 1, excelleren’. Het is ook mogelijk om losse modules te volgen. De deelnemer krijgt dan een deelcertificaat voor de desbetreffende module. 
 

Start in februari 2018

Op 20 februari 2018 gaat de opleiding van start met een introductiemodule. Al in het bezit van een HBO-diploma? Dan krijgt de deelnemer vrijstelling van deze module en start de opleiding op 15 maart 2018. De opleiding duurt een jaar.
 

Investeren in vakmanschap

De kosten voor de volledige opleiding bedragen € 2.735 (excl. literatuur). Leden van BLN-Schuttevaer en/of CBRB ontvangen € 500 korting. De kosten van de losse modules variëren van € 265 tot € 675 per module. 
 
Kijk voor meer informatie over de opleiding op www.inholland.nl/academy/opleidingen/zakelijke-dienstverlening/maritiem/succesvol-binnenvaart-ondernemer/ of neem contact op met BLN-Schuttevaer - Peter Brandt via 078-7820565 of met het CBRB – Jan Vogelaar of Freya Diepeveen via 010-7989800. Ga naar boven