Nieuwsfeeds - Binnenvaart

Nieuwsfeeds - Binnenvaart

Overzicht steunmaatregelen overheid

De COVID-19 pandemie bepaalt in hoge mate ons dagelijkse leven. De impact is voor veel ondernemers enorm.
Vanwege de grote behoefte aan duidelijkheid over het pakket steunmaatregelen van de Nederlandse overheid, heeft het CBRB een aantal zaken voor u uitgezocht en samengevat. Indien het nodig is voor uw bedrijfsvoering kunt u anticiperen op de diverse mogelijkheden die geopend zijn of worden.
zie:

Overzicht steunmaatregelen overheid

Uiteraard zal het CBRB adequaat reageren op mogelijke wijzigingen en u daarover informeren.Q&A - Veelgestelde vragen rondom de coronacrisis

Wij leven in een onzekere tijd waarin iedereen geconfronteerd wordt met de gevolgen van het Corona-virus. U, als ondernemer in de transportsector, behoort tot de vitale sector. Ondanks de ingrijpende gevolgen van de COVID-19 uitbraak is het belangrijk dat het transport via binnenwateren onverminderd door kan gaan. We zetten ons in om u de ondersteuning te bieden die u nodig heeft. Zo verzamelen we de meest relevante informatie in het speciale dossier over het ‘Coronavirus’.

Daarnaast ontvangen we dagelijks veel vragen van leden en die hebben we gebruikt om de volgende Vraag en Antwoord (oftewel Q&A) sectie op te zetten. Misschien vindt u hier een antwoord op uw vraag, of stel ze anders aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vraag en Antwoord op de volgende onderwerpen:

 1. Werkterrein Sociaal Beleid
 2. Werkterrein Gevaarlijke Stoffen
 3. Ledengroep personenvervoer
 4. Financiële steunmaatregelen van de overheid
 5. Werkterrein Techniek en Nautiek

Binnenvaartupdate maart 2020

Binnenvaart in woelig water: vier trends

Door de energietransitie, de toename van lokale productie en circulariteit gaat er veel veranderen voor de binnenvaartsector. De sector heeft nu namelijk juist een grote rol in het vervoeren van (fossiele) grondstoffen. Dat in combinatie met het ontbreken van financiële buffers voor veel schippers en de uitdaging om te verduurzamen geeft een vooruitzicht van woelig water voor de sector. Tegelijkertijd zijn er voor de lange termijn voldoende pluspunten benadrukt in de Europese Green Deal. De belangrijkste trends die we zien, zijn:
 • Droge lading: minder bulk, meer containers
 • Natte lading: minder minerale olie, meer chemie
 • Vergroenen van de schepen;
 • Vergroten van de schepen;
 • Verenigen van partijen;
 • Vergrijzen van schip en schipper.
zie: www.rabobank.nl/bedrijven/cijfers-en-trends/transport-en-logistiek/binnenvaartupdate-maart-2020/

Dossier Coronavirus gestart

Op de speciaal ingerichte pagina's van de CBRB website verzamelen we informatie over het coronavirus en de daarmee gepaard gaande maatregelen die relevant zijn voor de verschillende binnenvaartondernemingen, dit is werk in uitvoering.

Het nieuws volgt elkaar snel op en we zullen dit bij blijven werken en rubriceren om voor de ledengroepen de specifieke zaken overzichtelijk te houden, alle medewerkers zijn daar hard mee aan het werk.


Meer artikelen...

Coronavirus (COVID-19)


Ga naar boven