Arbeidstijden en arbeidstijdregistratie

Arbeidstijd, dienstroosters en arbeidstijdregistratie blijven in ontwikkeling. Hier vindt u meer over deze onderwerpen.
 
In Nederland zijn de wettelijke regels voor werktijden in de binnenvaart geregeld in de arbeidstijdenrichtlijn 2014-112. De Rijksoverheid heeft een brochure uitgebracht met specifieke regels voor de binnenvaart, zeescheepvaart en visserij. 

Een aantal wijzigingen in de regelingen waren voorjaar 2017 aanleiding voor themabijeenkomsten. In deze bijeenkomsten zijn vragen verzameld. Deze veelgesteld vragen (FAQ) zijn met antwoord op het leden deel van de site terug te vinden.

Europees niveau - vernieuwing regels
Na langdurige discussie wordt nu ook op Europees niveau vernieuwing van de regels gewenst. Een belangrijke eerste stap is gezet, het onderzoek van sociale partners naar een duurzaam bemensingssysteem (TASCS/to a sustainable crew system). In dit onderzoek wordt gekeken welke invloed technische (en andere) ontwikkelingen hebben op het aantal benodigde bemanningsleden. Daarbij wordt gekeken naar de verschillende groepen en exploitatiewijzen en de wisselingen van exploitatiewijzen.
Ook spelen handhaving, het vaartijdenboek en dienstboekje een belangrijke rol in de gesprekken op Europees niveau.

Komende jaren wordt met TASCS als basis verder gesproken over modernisering van de bemanningsvoorschriften.

  • Wanneer u (als lid van het CBRB) bent aangemeld op de website krijgt u hieronder de inhoud van de veelgestelde vragen (FAQ) te zien.
  • Bent u al lid maar uw gebruikersgegevens voor de website kwijt, stuur dan even een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
 

Alles wat u moet weten over arbeidstijdregistratie en dienstroosters

...
Ga naar boven